24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Botwinka z TABASCO® Brand Pepper Sauce


Składniki:

  • 2 pęczki botwiny
  • 1 pęczek młodej włoszczyzny
  • 700ml bulionu warzywnego
  • 400g kwaśnej śmietany 18%
  • koper
  • masło
  • jaja przepiórcze
  • sos sojowy Kikkoman
  • TABASCO® Brand Pepper Sauce
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Warzywa dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Pietruszki, selera, pora i marchewki pokrój w kostkę, podobnie postępuj z łodygami botwinki, natomiast liście pokrój w cienkie paski.

Przesmaż warzywa na maśle, na początku włoszczyznę, dopiero potem dodaj botwinę. Zalej bulionem tak, aby wszystko, co w rondelku, było przykryte płynem. Gotuj do miękkości, po czym dopraw kwaśną śmietaną, sosem sojowym Kikkoman i sosem TABASCO®. Posyp świeżo siekanym koprem.

Serwuj z jajem przepiórczym ugotowanym na twardo.

Poziom trudności:

łatwy

Źródło/Autor:

Grzegorz Łapanowski / TABASCO®