24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Bulion z grzybami i mlekiem


Składniki:

  • 50 dkg grzybów świeżych
  • 3 dkg ziemniaków
  • 1 l mleka
  • sól

Sposób przygotowania:

Ziemniaki umyć i obrać. Grzyby dokładnie wypłukać. Zagotować 2.5 l wody. Grzyby zalać wrzątkiem (ok. 1 l) i przykryć. Do pozostałego wrzątku wrzucić ziemniaki pokrajane w kostkę i gotować 5 min. Grzyby pod przykryciem powinny być 3 minuty, a następnie należy odsączyć je z wody, pokroić kapelusze, wrzucić do garnka i gotować 3 min. Dolać mleko i gotować jeszcze 10 min., ciągle mieszając, aby się nie przypaliło. Posolić do smaku.

Poziom trudności:

łatwy