24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Chiński rosół z makaronem


Składniki:

  • 50 dag mięsa z kurczaka
  • 1 cebula
  • pęczek zieleniny
  • 8 suszonych grzybów mung
  • puszka pędów bambusa
  • 1 marchewka
  • 30 g makaronu sojowego
  • 30 g kiełków fasoli mung
  • 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • sól
  • sos sojowy

Sposób przygotowania:

Mięso opłukać, cebulę obrać i przekroić na pól. Zieleninę opłukać i posiekać. Przygotowane składniki włożyć do garnka, zalać 1,5 l wody i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć pianę i gotować 10 minut na małym ogniu. Grzyby mung namoczyć w zimnej wodzie. Pędy bambusa wyjąć z puszki, osączyć i pokroić w paseczki. Marchewkę obrać, opłukać i pokroić w cienkie słupki. Rosół przecedzić i ponownie zagotować. Dodać grzyby, pędy bambusa, marchewkę i makaron sojowy. Gotować dalsze 5 minut na małym ogniu. Mięso obrać z kości, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę i dodać do rosołu. Doprawić do smaku sosem sojowym. Przed podaniem dodać opłukane kiełki fasoli mung oraz szczypiorek.

Poziom trudności:

łatwy