24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Chłodnik pomidorowy


Składniki:

  • 0,75 litra wody mineralnej niegazowanej
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego Tarsmak
  • 1 świeży ogórek
  • 1 papryka świeża czerwona
  • 1 papryka świeża żółta
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 ml białego wina
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz, cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Część ogórka i papryki pokroić w drobną kostkę, a resztę dokładnie zmiksować z wodą, koncentratem, winem i czosnkiem. Dodać zioła prowansalskie, sól, pieprz, cukier do smaku i pokrojone wcześniej w kostkę warzywa. Wymieszać, dobrze schłodzić. Podawać z tostami czosnkowymi.

Poziom trudności:

łatwy

Źródło/Autor:

Robert Muzyczka - szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy / Tarsmak