24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Czeska zupa czosnkowa


po czesku...

Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oleju
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 kostka bulionu wołowego (lub litr domowego rosołu)
  • 1 mały okrągły bochenek chleba
  • wegeta
  • sól

Sposób przygotowania:

Odkrój wierzch chleba i wybierz miękisz. Cebulę i posiekany czosnek zeszklij na oleju. Wlej litr wody, gdy zacznie wrzeć, włóż kostkę bulionową. Przypraw solą i wegetą. Dodaj kilka łyżek miękiszu chleba, wbij jajka. Zupę od razu zmiksuj, aby jajka się nie ścięły. Podawaj w chlebie.

Poziom trudności:

średni