24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Flaki z żołądków drobiowych


Składniki:

  • żołądki drobiowe - 70 dag
  • rosół – 6 szklanek
  • marchewki – 2 szt.
  • sól
  • pieprz
  • imbir
  • majeranek
  • gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:

Żołądki dokładnie umyć, obgotować, odcedzić. Pokroić w paseczki, dodać do rosołu. Ugotować. Do miękkich flaczków włożyć pokrojoną w plasterki marchewkę. Dogotować, doprawić do smaku solą, pieprzem, imbirem majerankiem i gałką muszkatołową.

Poziom trudności:

łatwy