24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Gazpacho


Składniki:

  • 3/4 kg pomidorów
  • 2 czerwone papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 300 ml bulionu drobiowego
  • 4 łyżki octu winnego
  • mały ogórek
  • czerwona cebula
  • papryczka chili
  • łyżka listków bazylii
  • oliw extra virgine Olivari
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pomidory sparzyć, obrać. Ogórek obrać, pokroić na kawałki. Papryki oczyścić z pestek, pokroić. Cebulę i czosnek obrać. Wszystkie warzywa dokładnie zmiksować, dodając oliwę, ocet winny oraz bazylię. Wlać bulion i sok z cytryny, posypać posiekaną papryczką chili, przyprawić. Wstawić na 2–3 godziny do lodówki. Dodać kilka kostek lodu. Udekorować kawałkami ogórka i papryki oraz bazylią. Można posypać grzankami.

Poziom trudności:

łatwy

Źródło/Autor:

Olivari