24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Kapuśniak z pomidorami


Składniki:

  • 75 dkg świeżej kapusty białej
  • 3 - 4 pomidory lub 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 cebula
  • 1 płaska łyżka przyprawy do zup "Jarzynka" lub "Vegeta"
  • 3 dkg tłuszczu
  • 1.5 l wody lub wywaru z kości
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Wlać do szybkowaru wodę, wrzucić pokrojone: kapustę, cebulę i pomidory (najlepiej obrane ze skórki), posolić, okrasić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po ugotowaniu sprawdzić smak i ewentualnie dosolić, wymieszać z przyprawą do zup.

Poziom trudności:

łatwy