24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Klasyczna zupa pomidorowa


Dania proste i sprawdzone smakuja najlepiej. :)

Składniki:

  • orcja rosołowa wołowiny Porcja włoszczyzny z kapustą
  • 2 przeciery pomidorowe
  • 3 łyżki oliwy
  • czerwona cebula
  • vegeta
  • 3 pomidory
  • koperek
  • bazylia

Sposób przygotowania:

W osolonej wodzie nastawić porcje rosołową. Dodać włoszczyznę i gotować do chwili, gdy mięso będzie całkiem miękkie. Przecedzić. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu, dodać przeciery pomidorowe i podgrzewać na małym ogniu 5 minut, ciągle mieszając. Zalać rosołem i zagotować. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać i pokroić na ćwiartki, zagotować na małym ogniu. Doprawić do smaku, a następnie posypać koperkiem i bazylią.

Uwagi:

Podawać z makaronem.

Poziom trudności:

łatwy