24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Migdałowa polewka


Składniki:

  • 15 dkg migdałów
  • 1.5 l mleka pełnotłustego
  • 1 żółtko
  • 4 łyżki ugotowanego na sypko ryżu

Sposób przygotowania:

Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać z łupinek, dokładnie wysuszyć, zmielić i zalać wrzącym mlekiem. Gotować 15 min. na małym ogniu, na płytce. Do wazy włożyć ryż i wlać gorące mleko migdałowe. Przed podaniem zaprawić zupę surowym żółtkiem (do żółtka w miseczce wlać kilka łyżek zupy i natychmiast mieszać, a następnie przelać do wazy).

Poziom trudności:

łatwy