24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Paprykowa zupa rybna


Składniki:

  • 75 dkg filetów rybnych (np. z mintaja lub makreli)
  • opakowanie mrożonki leczo
  • 4 cebule
  • puszka pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 0.75 l bulionu warzywnego
  • strąk czerwonej papryki
  • strąk zielonej papryki
  • łyżeczka kminku
  • olej
  • odrobina octu
  • łyżka posiekanej natki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Cebule i czosnek obrać, posiekać. Pomidory wyjąć z zalewy, pokroić w kostkę, zalewę zachować. 2 łyżki oleju rozgrzać, wrzucić czosnek i cebulę, zeszklić. Dodać leczo i pomidory, smażyć 5 min. Wlać bulion i zalewę z pomidorów, przyprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem, przykryć, dusić 20 min. Całość przetrzeć przez sito lub zmiksować. Papryki umyć, oczyścić z nasion, pokroić w kostkę. Filety pokroić w kawałki. Ryby i paprykę dodać do zupy, wymieszać, gotować 8 min. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i octem, posypać natką.

Poziom trudności:

łatwy