24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Rosół z warzywami


Składniki:

  • mięso wołowe z kością – 1,25 kg (szponder, mostek, łata)
  • włoszczyzna bez kapusty – 1 pęczek
  • woda – 2 l
  • cebula – 1
  • pieprz – kilka ziaren
  • ziele angielskie – kilka ziaren
  • listek laurowy – 1 szt.
  • sól
  • jarzyny mieszane – 40 dag
  • (marchew
  • pietruszka
  • seler
  • kalafior
  • groszek zielony lub fasola szparagowa
  • pory) tłuszcz - 2 dag

Sposób przygotowania:

Ugotować rosół z mięsa wołowego. Oczyszczone warzywa pokroić w paski, ugotować z tłuszczem w małej ilości osolonej wody. Pod koniec gotowania włożyć zielony groszek. Rosół przecedzić, odtłuścić, połączyć z jarzynami.

Poziom trudności:

łatwy