24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Żółta zupa paprykowa z pesto


Składniki:

  • 8 pęczków bazylii
  • 5 dag migdałów
  • 1 szkl. oliwy
  • 10 dkg startego
  • parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 strąków żółtej papryki
  • cebula
  • 1 szkl. wywaru warzywnego
  • 2 szkl. śmietany
  • sól
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Bazylię opłukać, posiekać i zmiksować z obranymi i posiekanymi migdałami, parmezanem oraz połową szklanki oliwy. Dodać zmiażdżony czosnek. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Paprykę i cebulę smażyć na pozostałej oliwie ok. 5 min. Zalać wywarem i gotować 15 min. Zupę zmiksować i dodać śmietanę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na talerzach udekorować sosem pesto. Do zupy można doadć paszteciki z nadzieniem rybnym lub drobiowym.

Poziom trudności:

łatwy