24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Zupa - krem z pieczarek


Składniki:

  • 2 l wywaru z włoszczyzny
  • 40 dkg pieczarek
  • mała cebula
  • łyżka masła
  • 2 łyżki mąki
  • 2 żółtka
  • 1 szkl. śmietanki
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczarki i cebulę pokroić w plasterki, udusić na maśle, przełożyć do garnka z wywarem i zagotować. Dolać zawiesinę z mąki i pięciu łyżek wody. Gotować kilka minut, zdjąć z ognia, zmiksować i jeszcze raz podgrzać. Żółtka wymieszane ze śmietaną i niewielką ilością gorącego wywaru wlać do zupy, wymieszać i od razu zdjąć z ognia (nie gotować), przyprawić. Podawać z grzankami i posiekaną natką.

Poziom trudności:

łatwy