24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Zupa babska


Składniki:

  • pory – 3 szt.
  • ziemniaki – 25 dag
  • masło – 2 łyżki
  • mleko – 1/2 szklanki
  • woda – 4 szklanki
  • bagietka – 1 czerstwa
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przygotowania:

Pory oczyścić, umyć, wysuszyć, pokroić w talarki. Masło rozpuścić, włożyć pory dusić chwilę, wlać odrobinę wody i dusić ok. 5 minut. Ziemniaki obrać, pokroić, włożyć do porów wlać resztę wody, mleko, gałkę muszkatołową, sól, pieprz i gotować 30 minut. Bagietkę pokroić i podsmażyć na maśle. Zupę podawać z grzankami.

Poziom trudności:

łatwy