24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Zupa cebulowa z makaronem ryżowym


Składniki:

  • Międzybrodzki Makaron ryż – 1/2 paczki
  • cebula - 1kg
  • czosnek - 5 ząbków
  • olej - 3 łyżki
  • pomidory krojone z puszki - 1 mała puszka
  • wino białe wytrawne - 250ml
  • woda - ok. 1,5 l
  • liść laurowy - 3 szt.
  • ziele angielski - 6 ziarenek
  • sól, pieprz, majeranek i sos sojowy do smaku
  • natka pietruszki - 1 mały pęczek

Sposób przygotowania:

W pierwszej kolejności gotujemy nasz ryżowy makaron. Równocześnie cebulę kroimy w półkrążki i podsmażamy w garnku na lekko złoty kolor. Następnie dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, wlewamy wodę, wino, dokładamy pomidory z puszki, liść laurowy i ziele angielskie. Całość doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i sosem sojowym do smaku. Zupę gotować na wolnym ogniu 10 minut. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i pokrojoną natkę. Do zupy można podać grzanki z białego pieczywa z serem.

Poziom trudności:

łatwy

Źródło/Autor:

Międzybrodzkie Makarony