24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Zupa cebulowa z twarogiem


Składniki:

  • 5 cebul
  • 1.5 l rosołu z kostki
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • 1 łyżka śmietany
  • 10 dkg twarogu

Sposób przygotowania:

Cebule obrać, pokroić w plasterki. Czosnek obrać, posiekać. Masło roztopić w rondlu, włożyć cebulę i czosnek, zrumienić. Wlać rosół, przyprawić do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Gotować 30 min. na małym ogniu. Połowę zupy odlać, przetrzeć przez sito. Dodać śmietanę, wymieszać, połączyć z resztą zupy. Twaróg pokroić w kostkę. Zupę rozlać do talerzy. Do każdej porcji wrzucić kilka kostek twarogu.

Poziom trudności:

łatwy