24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Zupa cebulowa


Składniki:

  • rosół – 6 szklanek
  • cebula – 5-6 szt. (40 dag)
  • śmietana – 3/4 szklanki
  • ewent. mąka – 1 łyżka
  • posiekana pietruszka – 1 łyżki
  • sól i pieprz
  • cukier
  • żółty ser

Sposób przygotowania:

Cebulę obrać, pokroić ugotować w niedużej ilości osolonej wody pod przykryciem. Gdy jest miękka, zmiksować, połączyć z rosołem, zagęścić mąką rozmieszaną z 1/8 l zimnego wywaru, zagotować. Dodać śmietanę, przyprawić do smaku cukrem, solą (można dodać surowe żółtko). Podawać z grzankami z bułki lub z chleba.

Poziom trudności:

łatwy