24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Zupa cygańska


Składniki:

  • 1.5 l wywaru z drobiu i warzyw
  • 150 ml śmietany
  • 25 dkg strąków papryki
  • 25 dkg ziemniaków, 10-15 dkg kiełbasy
  • 4 dkg koncentratu pomidorowego
  • 10 dkg cebuli
  • tłuszcz
  • natka pietruszki
  • 2 dkg mąki
  • sól
  • pieprz
  • majeranek i przyprawa do zup do smaku

Sposób przygotowania:

Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać w kostkę, podsmażyć, skropić wywarem i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy oraz obraną z osłonki i pokrajaną w paseczki kiłbasę. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać pozostałym wywarem, ugotować, połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką, posiekaną natką pietruszki, przyprawami i pozostałymi składnikami, chwilę pogotować i doprawić do smaku.

Poziom trudności:

łatwy