24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Zupa czosnkowa prowansalska


Składniki:

  • rosół – 4 szklanki
  • czosnek – 5 ząbków
  • pomidory - 3 szt.
  • natka pietruszki – 1 pęczek
  • pieczarki - 10 dag
  • masło lub oliwa - 4 łyżki
  • pieprz cayenne
  • cytryna – 1/2 szt.
  • sól i biały pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania:

Ząbki czosnku obrać i drobno posiekać. Pomidory sparzyć, przelać zimną wodą, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. Wszystkie składniki poddusić razem na maśle (ok. 10 min), dodać rosół, doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny, szczyptą cukru i pieprzem cayenne. Gotować ok. 10 min. Przed podaniem posypać natka pietruszki.

Poziom trudności:

łatwy

Czas przygotowania:

1/2 godz. bez czasu przygotowania rosołu