24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Zupa grzybowa - krem


Składniki:

  • świeże grzyby – 75 dag
  • (np. kurki, podgrzybki, prawdziwki ewentualnie pieczarki)
  • rosół – 6 szklanek
  • cebule – 2 szt.
  • masło – 2 łyżki
  • gęsta śmietana – 1/2 szklanki
  • sól i biały pieprz
  • drobno posiekany szczypiorek – 1/2 pęczka

Sposób przygotowania:

Suszone grzyby umyć i namoczyć. Cebule pokroić w kostkę, grzyby na niewielkie kawałki. Ok. 2/3 grzybów i połowę cebuli poddusić na połowie masła. Zalać rosołem, doprawić solą i pieprzem. Gotować 15 min na średnim ogniu, zmiksować. Pozostałą cebulę i grzyby poddusić na maśle. Dodać do zupy. Dodać śmietanę, doprawić zupę solą i pieprzem. Podawać posypaną posiekanym szczypiorkiem.

Uwagi:

Poziom trudności:

łatwy

Czas przygotowania:

1 godz. bez czasu gotowania rosołu