24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Zupa grzybowa zabielana


Składniki:

  • 8 szkl. wywaru z włoszczyzny
  • 4 dkg grzybów suszonych
  • łyżka smalcu
  • cebula
  • 2/3 szkl. śmietany
  • 3 łyżki mąki
  • sól
  • nać pietruszki
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Grzyby dokładnie opłukać i ugotować z cebulą, następnie pokrajać w paski i dodać razem z wywarem do zagotowanego wywaru z włoszczyzny. Podprawić mąką i śmietaną, dodać tłuszcz, przyprawić da smaku pieprzem i posiekaną nacią pietruszki. Podawać z łazankami, ryżem lub domowymi kluskami, ewentualnie z kaszą jęczmienną.

Poziom trudności:

łatwy