24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Zupa kalafiorowa zabielana


Składniki:

  • kalafior
  • 5 szklanek wywaru np. rosołowego
  • łyżka tłuszczu
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2/3 szklanki śmietany
  • 2 łyżki mąki,
  • sól
  • pęczek kopru

Sposób przygotowania:

Kalafiory oczyścić i pokroić w drobne kawałki. Ugotować go w oddzielnym naczyniu. Ugotowanego dodać do wywaru z włoszczyzny. Z mleka i mąki sporządzić zakłótkę. Wlać ją do zupy, zagotować. Przyprawić do smaku, dodać śmietanę i posiekany koper.

Uwagi:

Zupę podawać mozna z grzankami lub makaronem

Poziom trudności:

łatwy