24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Zupa koprowa


Składniki:

  • Duży pęczek zielonego kopru
  • 2 kostki rosołu z koncentratu
  • szklanka mleka lub pół szklanki śmietany
  • 2 łyżki mąki
  • sól

Sposób przygotowania:

Duży pęczek przerośniętego kopru umyć, oddzielić dedlikatne listki od łodyżek. Gałązki zwinąć, włożyć do wrzącej wody, kilka minut podgotować. Dodać rosół z koncentratu, podprawić wywar mlekiem lub śmietaną wymieszaną z mlekiem, zagotować. Wsypać drobno posiekany zielony koper, przyprawić do smaku. Zupę koprową podawać z makaronem lub kostką z kaszy krakowskiej czy manny lub z lanymi kluskami.

Poziom trudności:

łatwy