24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Zupa krem z kalafiorów


Składniki:

  • wywar z mięsa lub warzyw – 1,5 l
  • kalafior - 1/2 kg
  • śmietana - 1/2 szklanki
  • lub śmietanka kremówka
  • żółtka - 2 szt.
  • sól i biały pieprz

Sposób przygotowania:

Kalafiory podzielić na różyczki i ugotować w wywarze. Następnie zmiksować. Doprawić kwaśną śmietaną lub słodką śmietanką zmieszaną z żółtkami (w tym ostatnim przypadku nie gotować). Podawać z groszkiem ptysiowym, grzankami lub francuskimi pasztecikami.

Poziom trudności:

łatwy