24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Zupa kwaśno-pikantna light


Składniki:

  • 50-80 ml czarnego octu ryżowego
  • 1 łyżka pasty sambal oelek
  • 10 suszonych grzybów shiitake
  • 300 g tofu pokrojonego w paski
  • 1 l rosołu lub wywaru z kurczaka
  • pieprz
  • cukier
  • olej sezamowy
  • sos sojowy

Sposób przygotowania:

Grzyby namoczyć, pokroić w paseczki. Do gotującego rosołu dodać grzyby i tofu. Zagotować. Dodać ocet ryżowy i sambal. Po pięciu minutach gotowania uzupełnić przyprawy, dodać pieprz, sos sojowy, trochę cukru. Podawać skropioną olejem sezamowym.

Poziom trudności:

łatwy