24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Zupa meksykańska


Składniki:

  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka białej fasoli
  • 5 szt ogórków kiszonych
  • 2 cebula
  • przecier pomidorowy
  • czosnek
  • papryka zielona
  • papryka czerwona
  • papryka żółta
  • 500 g mięsa mielonego
  • curry
  • sól
  • pieprz
  • kostka rosołowa

Sposób przygotowania:

Przede wszystkim należy podsmażyć cebulę z mięsem mielonym, następnie wrzucić do garnka; resztę składników pokroić, również umieścić w garnku, dodać przecier pomidorowy, zalać wodą, dodać kostkę rosołowa, sól i pieprz do smaku i gotować aż składniki będą miękkie mieszając od czasu do czasu. Podawać posypane spora ilością startego sera złotego, jako pieczywo polecam świeże i chrupiące bagietki.

Uwagi:

na OstROoOo!:0

Poziom trudności:

średni