24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Zupa mongolska


Składniki:

  • 1 szkl. łuskanego żółtego grochu
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula
  • drobno pokrojona
  • 1 pokrojona marchewka
  • 1 mały kawałek pokrojonego selera
  • 1 kość od szynki
  • 4 szkl. wywaru z kurczaka
  • 2 szkl. wody
  • 4 szkl. posiekanych pomidorów
  • 1 szklanka gęstej śmietany
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Namoczyć groch. Rozgrzać masło w garnku, poddusić w nim cebulę, marchewkę i seler. Dodać groch, kość, wywar z kurczaka i wodę. Gotować na wolnym ogniu aż groch zmięknie, wyjąć kość, dodać pomidory i pieprz. Gotować wolno jeszcze 10 min., następnie dodać śmietanę i gotować jeszcze 2 min.

Poziom trudności:

łatwy