24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Zupa myśliwska


Składniki:

  • 1.5 l wywaru z drobiu i warzyw
  • 150 ml śmietany
  • 0.5 kg mięsa z zająca (przodki)
  • 10 dkg cebuli, tłuszcz
  • 50 ml wina Madera
  • natka pietruszki
  • 2 dkg mąki
  • sól
  • pieprz
  • jałowiec i przyprawa do zup do smaku

Sposób przygotowania:

Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać. Mięso umyć, podsmażyć, dodać cebulę, lekko zrumienić, zalać wywarem, ugotować na małym ogniu pod przykryciem. Miękkie mięso wyjąć, oddzielić od kości, pokrajać w kostkę, połączyć z przecedzonym wywarem, śmietaną wymieszaną z mąką, wlać wino, zagotować, wymieszać z posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Podawać z pulpetami z wątróbki.

Poziom trudności:

łatwy