24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Zupa ogórkowa z krewetkami


Składniki:

  • 3 l wywaru warzywnego
  • 1 kg świeżych ogórków
  • 0.5 szkl. jasnego sosu sojowego
  • 10 łyżek soku z cytryny
  • 2 pęczki kolendry
  • puszka pomidorów w całości
  • odrobina sambal oelek
  • 40 dkg krewetek
  • sól.

Sposób przygotowania:

W garnku podgrzać wywar. Ogórki obrać ze skórki, utrzeć na tarce jarzynowej i dodać do wywaru. Wlać sos sojowy i sok z cytryny. Podgrzewać ok. 10 min. na bardzo małym ogniu. Do zupy dodać pomidory z zalewą oraz opłukaną, osuszoną i drobno posiekaną kolendrę. Doprawić do smaku solą i pastą sambal oelek. Świeże krewetki nadziać na szpadki, opiec w piekarniku i podawać z zupą. Krewetki z zalewy włożyć do zupy.

Poziom trudności:

łatwy