24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Zupa pomidorowa


Składniki:

  • rosół – 6 szklanek
  • koncentrat pomidorowy – 1 mała puszka
  • lub pomidory – 50 dag
  • masło – 1 łyżka
  • kwaśna śmietana - 1/2 szklanki
  • sól i pieprz do smaku
  • posiekany koperek i pietruszka – 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Pomidory pokroić na cząstki. Udusić pod przykryciem w małej ilości wody z dodatkiem masła. Przetrzeć przez sito, dodać do rosołu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać koperkiem i natką pietruszki. Podawać z groszkiem ptysiowym, pasztecikami z ciasta francuskiego lub półfrancuskiego. Zupę można doprawić śmietaną. Podawać z ryżem, makaronem lub lanymi kluskami.

Poziom trudności:

łatwy