24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Zupa serowa


Składniki:

  • 1,5 l wywaru lub wody
  • 4 serki topione po 100 g
  • 100 g szynki wędzonej lub chudego boczku
  • 2 pokrojone w kostkę cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła lub oleju
  • grzanki
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Wędlinę pokrój w drobne paseczki i razem z pokrojoną cebulą i posiekanym czosnkiem przysmaż na maśle lub oleju. Zalej wywarem i dodaj serki topione (najlepiej jest je wcześniej rozrobić w niewielkiej ilości ciepłego wywaru). Chwilę gotuj i przypraw do smaku. Podaj w miseczkach z dużą ilością grzanek. Jeżeli zamiast wywaru użyjesz wody, to możesz dodać kostki rosołowe. Zupa ta to doskonały pomysł na szybkie, tanie i pożywne danie.

Poziom trudności:

łatwy