24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Zupa węgierskich mnichów


Składniki:

  • 1 karp (1.2 kg)
  • 1.5 l wywaru z warzyw (może być z kostki)
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 1 łyżka mąki
  • 150 ml gęstej kwaśnej śmietany
  • 3 łyżki masła
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Rybę oczyścić i wyfiletować. Mięso zmielić w maszynce do mięsa. Dodać tartą bułkę i posiekaną natkę pietruszki. Całość przesmażyć na maśle. (ok. 5 min.). Zalać wywarem z warzyw. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 10 min. Do zupy dodać śmietanę wymieszaną z mąką. Doprawić solą i pieprzem. Zagotować. Można podawać z kluseczkami półfrancuskimi.

Poziom trudności:

łatwy