24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Zupa z dyni


na jesienne obiad

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 1 mała posiekana cebula
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 1,5 kg dyni pokrojonej w kostkę
  • 4 szklanki wody
  • ćwierć szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
  • sól
  • pieprz
  • pikantne pestki dyni
  • śmietana (1 łyżeczka na porcję)
  • starty świeży imbir (ok. pół łyżeczki na porcję)

Sposób przygotowania:

Masło rozpuścić w rondlu, dodać cebulę, czosnek, dynię. Smażyć około 6-8 minut. Dodać 4 szklanki wody. Gotować około 20 minut| aż dynia będzie miękka. Zupę zmiksować w blenderze, wymieszać z sokiem pomarańczowym| dodać sól i pieprz. Zupę można podawać posypaną tylko pikantnymi pestkami dyni. Można też dodać imbir i śmietanę.

Poziom trudności:

łatwy