24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Zupa z zielonego groszku z nitkami


Składniki:

  • wywar kostno-jarzynowy 1,5 litra
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • groszek świeży lub mrożony 200g
  • śmietana kwaśna 18% 100ml
  • sól, pieprz do smaku
  • makaron nitki 1 paczka

Sposób przygotowania:

Ugotować na wolnym ogniu wywar z kości oraz warzyw pokrojonych w kostkę ( np. marchew, seler, pietruszka). Dodać zmiksowany groszek konserwowy i groszek świeży, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec do naszej zupy dodajemy śmietanę, a następnie ugotowany wcześniej makaron.

Poziom trudności:

łatwy

Źródło/Autor:

Międzybrodzkie Makarony