24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Zupa ze szpinaku


Składniki:

  • 1.5 l wywaru z kości i warzyw
  • 150 ml śmietany
  • 60-80 dkg szpinaku
  • 5 dkg masła
  • 2 dkg mąki
  • sól
  • czosnek do smaku.

Sposób przygotowania:

Szpinak przebrać, opłukać, sparzyć wrzącą wodą, odcedzić, odsączyć i zemleć, podsmażyć na maśle, zalać wywarem, dodać śmietanę wymieszaną z mąką, chwilę pogotować i doprawić do smaku. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo lub grzankami.

Poziom trudności:

łatwy